Kurumsal Domain Seçimi

Kurumsal Domain Seçimi

Doğru kurumsal domain seçimi yapmanız için gereken maddeleri sıralayacağız.
Kurumsal Domain Seçimi
Genel Bloglar MveM 774

Kurumsal Domain Seçimi

Doğru kurumsal domain seçimi yapmanız için gereken maddeleri sıralayacağız. Domain, web sitenizin internet üzerindeki adresi, adıdır. Domain kaydının olması bir site için önemlidir. Eğer domain kaydı bulunmuyorsa o web sitesine ulaşım sağlayabileceğiniz yol IP adresidir. IP açılımı Internet Protocol şeklindedir.

IP adresini tarayıcınıza yazdığınızda ulaşmak istediğiniz web sitesine ulaşabilirsiniz. IP adresi Domain’e göre neden akılda kalmaz ve tercih edilmez? Çünkü bir web sitesinin IP adresini insanların aklında tutması zordur. Hele ki birden fazla sitenin karışık IP adreslerini aklınızda tuttuğunuzu düşünsenize… Bu sırada da devreye hatırlanması kolay olan Domain girer.

Domain Nedir?

Kurumsal Domain seçimi yapmadan önce Domain seçimi nedir, açıklayalım. Domain bir web sitesinin akılda kalması kolay olan bir adres, isimdir. Domain’e alan adı da demek bir nevi doğrudur. Kullanılan Domain sayısı Dünya’da 342.4 milyona ulaşmış durumdadır. Kurumsal Domain seçimi nasıl yapılır bunun üstünde duralım

Alan Adı Kurumsal Domain Seçimi Nasıl Yapılmalı

Kurumsal Domain seçiminde dikkat edilecek hususlar konusunda, seçeceğiniz alan adınızın uzun değil kısa olmasına dikkat etmelisiniz. Kısa seçtiğiniz alan adı kurumsal siteye giriş yapacak kullanıcılarınızın ismi daha kolay akılda tutmasını ve daha az yanlışla ismi tuşlamalarını sağlar.

Kurumsal Domain seçimi konusunda bir diğer husussa, Domain’in kolay bir şekilde yazılan bir isim olmasıdır. Bu şekilde web sitenize giriş yapacak ziyaretçi sayınız daha da artacaktır. Alan adı seçimi sırasında anahtar kelime içeren isimleri tercih etmelisiniz. Bu sayede Google arama sırasında baş sıralarda bulunma ihtimaliniz artacaktır. Alan adınızın içerisinde sayı veya tire kullanmamalısınız. Böylece insanlar bu tirenin nerede olduğunu unutabilir yanlış aratma yapabilirler.

Domain uzantısı seçimi yaparken aslında en önemli nokta, akılda kalıcı bir Domain olmasıdır. Kurumsal olacak Web sitesini kullanacağınız firmanızın tanıtımının doğru olacağı ve akılda kalabilecek bir şey olması önemlidir. Kurumunuzun yapacağı hizmetlerin Domain uzantısından anlaşılması da akılda kalıcılığı arttırabilir. Genelde insanlar kurumsal sitelerde direkt olarak hizmetinin anlaşıldığı bir adres olduğunda daha kolay buluyorlar. Domain adresinizden kurumsal siteniz hemen anlaşılmalı.

Domain Örnekleri

Domain seçimi ne demek bunu anlattık. Şimdi de web sitenizin adresini belirten Domain üzerinden örnek vermek istedik. Kurumsal Domain seçimi nasıl yapılmalıdır bunu da tartıştıktan sonra bir örnek verecek olursak; https://www.googleearth.com bu adresin googleearth.com şeklinde bir hal almasına Domain örneği verebiliriz. Tabi bu örneğimizi kurum adı olarak düşünebilirsiniz.

Kurumsal Domain seçiminizde alan adınızın kısa olmasına ve site kullanıcılarının aklında kalmasına özen göstermelisiniz. Domain seçimini yapanlar genelde yeni bir işe atılanlardan olmaktadır. Bunun dâhilinde, normal hayat üzerinden yapılan bir işi internet üzerinden web siteye taşımaları da rastlanan bir durumdur. Bu durum kurumsal hizmetler sunan bir firma için daha da olasıdır.  Kurumsal Domain seçimi için önemli olan hususlara göre bir seçimde bulunursanız web sitenize ziyaret sayısında artış olacaktır.

Yayınlandı: Son güncelleme:
AlanadiSepeti © 2024
Çerezler.

Bu web sitesini kullanarak, çerezleri kullandığımızı otomatik olarak kabul etmiş olursunuz. Ne için?

Anladım